Sat. Jun 22nd, 2024

Rapper american Fetty Wap condamnat la 6 ani de închisoare, pentru trafic de cocaină

By Redactie May30,2023
Fetty Wap condamnat
Fetty Wap condamnat
Fetty Wap

Rapper american Fetty Wap condamnat la 6 ani de închisoare, pentru trafic de cocaină

O instanță federală din Central Islip, New York, l-a condamnat pe William Junior Maxwell II, cunoscut și sub numele de scenă Fetty Wap, la șase ani de închisoare și cinci ani de supraveghere, după eliberare.  

În comunicat se precizează că Maxwell a fost “membru al unei organizații care a distribuit peste 100 de kilograme de cocaină, heroină, fentanil și cocaină crack în Long Island și New Jersey”.

Rapperul a fost găsit vinovat pentru conspirație în vederea distribuirii de cocaină, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii SUA din Districtul de Est din New York, citat de CNN.

Reprezentantul legal al lui Maxwell a refuzat să comenteze.

Rapperul a fost pus sub acuzare și arestat în octombrie 2021, alături de alte cinci persoane, pentru acuzații de conspirație în domeniul traficului de droguri, iar ulterior a fost eliberat pe o cauțiune de 500.000 de dolari.

Mai târziu, în aceeași lună, Maxell a pledat vinovat în fața unui tribunal federal pentru conspirație la posesia și distribuirea a 500 de grame sau mai mult de cocaină, a confirmat CNN la momentul respectiv prin intermediul biroului procurorului.

Artistul a fost reținut din nou în august 2022, după ce procurorii au declarat că a încălcat termenii cauțiunii sale, amenințând că va ucide pe cineva și ținând în mână o armă în timpul unui apel FaceTime în decembrie.

Comunicatul de presă al biroului procurorului american de miercuri a precizat că, potrivit documentelor depuse în instanță, Maxwell și co-inculpații au distribuit narcoticele între iunie 2019 și iunie 2020.

Procurorii au descris, de asemenea, schema, afirmând în comunicat că inculpații au obținut narcoticele pe Coasta de Vest și le-au transportat folosind Serviciul Poștal al Statelor Unite și șoferi cu “compartimente ascunse în vehicule”, în întreaga țară până în comitatul Suffolk pentru a fi distribuite.

De asemenea, se menționează că cinci dintre inculpați au folosit arme de foc “pentru a-și proteja organizația de droguri și lanțul de distribuție” și că Maxwell era un “redistribuitor la nivel de kilogram pentru organizația de trafic”.

Fetty Wap a ajuns celebru în 2014, după ce a lansat piesa ”Trap queen”, al cărei videoclip a înregistrat pe YouTube, până astăzi, 825 de milioane de vizualizări. 

Sursa: CNN

Related Post