Fri. Jun 14th, 2024

Coronavirus Creste Europa – Numărul de infectări cu coronavirus crește în Europa. Care sunt cele mai afectate state

Coronavirus Creste Europa - Numărul de infectări cu coronavirus crește în Europa. Care sunt cele mai afectate state
Coronavirus Creste Europa - Numărul de infectări cu coronavirus crește în Europa. Care sunt cele mai afectate state

Coronavirus creste europa – Sunt tot mai multe infectări cu coronavirus în majoritatea ţărilor europene. Mai mult de jumătate dintre acestea au înregistrat o creştere de peste 10 la sută în ultimele două săptămâni.

Franţa a trecut de 13.200 de teste pozitive în 24 de ore, un record de la ieşirea din carantină iar Italia cu peste 1.900 a înregistrat cel mai mare bilanţ zilnic de la începutul lunii mai.

Peste Ocean, preşedintele Trump promite că din aprile va fi disponibil un vaccin anti-Covid pentru fiecare american.

Premierul britanic, care a vizitat şantierul unei noi fabrici de vaccinuri, lângă Oxford, nu are dubii.

Boris Johnson: ”Ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei”.

De la o săptămână la alta, numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în Anglia, se dublează. Vineri, au fost confirmate peste 4.300 de teste pozitive, un record zilnic, de la începutul lunii mai şi până acum.

Boris Johnson insistă că nu vrea să închidă ţara, la fel ca în primăvară: ”Nu vreau absolut deloc să intrăm iarăşi în lockdown”.

Dar a avertizat că guvernul său ar putea să înăsprească restricţiile şi să ia alte măsuri menite să ţină sub control rata infectărilor. E de aşteptat să se interzică vizitele la domiciliu, cu excepţia membrilor familiei, şi reducerea orelor în care rămân deschise pub-urile şi restaurantele.

Deja 13,5 milioane de oameni din Regatului Unit, trăiesc cu restricţii la nivel local. Practic un locuitor din 5.

Măsuri pentru limitarea deplasărilor şi a adunărilor publice intră în vigoare, de luni, şi în anumite părţi ale regiunii Madrid, mai ales în cartiere populare de la marginea capitalei. 860.000 de oameni în total sunt afectaţi de aceste noi restricţii, adică 13 la sută din populaţia de 6,6 milioane a regiunii.

Isabel Ayuso, Primar Madrid: ”Sunt 37 de zone în comunitatea Madrid unde incidenţa este mult mai mare ca în restul ţării, vorbim de 1.000 de infecţii la 100.000 de locuitori. E foarte mult, de aceea suntem obligaţi să luăm o serie de măsuri în zonele respective pentru a limita răspândirea virusului”.

Peste Ocean, administraţia preşedintelui Trump debordează de optimism în privinţa calendarului pentru un vaccin anti-Covid. Chiar dacă, deocamdată, niciunul nu a fost aprobat.

Donald Trump: ”Vom avea cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului. Mai mult, sute de milioane de doze vor fi disponibile fiecare lună”.

Scott Atlas, medic:” Din aprile, anul viitor, va fi disponibilă o doză de vaccin pentru fiecare american care va vrea să fie vaccinat”.

Stiri Expuse.ro

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *