Sat. Jun 22nd, 2024

Dacia C-Neo nou model Dacia pregătește lansarea (Photo)

By Redactie Aug5,2023
Dacia C-Neo 2023
Dacia C-Neo 2023

Dacia va continua să-și extindă gama prin introducerea noii C-Neo în următorii trei ani. Această abordare ilustrează dorința tot mai mare a mărcii Dacia de a câștiga o oarecare independență față de Renault.

Dacia este în prezent angajată într-un proiect ambițios de dezvoltare al viitorului model compact, care a fost numit C-Neo. Producătorul auto român se străduiește să deosebească acest vehicul de Renault Mégane, evitând să-l prezinte ca pe o simplă replică a modelului francez. Într-o perioadă în care vehiculele compacte își pierd din popularitate în fața SUV-urilor, Dacia intenționează să ofere un model care să îmbine elemente de design distincte, inspirându-se din mașini precum Citroën C4 și Skoda Scala.

C-Neo ar trebui să aibă o lungime similară cu cea a viitorului Duster, cu o estimare în jur de 4,40 metri. Designul va fi realizat cu atenție pentru a ieși în evidență față de Duster. Scopul este de a prezenta un model cu identitate proprie, iar partea din spate a mașinii va avea o linie înclinată, adăugând o notă distinctivă designului general.

În ceea ce privește platforma tehnică, este posibil ca C-Neo să opteze pentru aceeași platformă cu cea folosită de Renault Grand Captur, a cărui lansare este programată pentru lunile următoare, arată actudacia.com. Această platformă va oferi posibilitatea integrării motoarelor hibride și ar putea permite, de asemenea, o posibilă electrificare totală.

Related Post