Sat. Jun 15th, 2024

Drogurile i-au înnebunit. 100 de crime pe zi

By Redactie Feb8,2020

Mexicul a înregistrat 34.582 de omucideri în 2019, cel mai mare număr după 1997, anul când a început această numărătoare. Aceasta echivalează cu o medie de circa 95 de omucideri pe zi sau patru pe oră.

Mexicul, ţară cu 126 de milioane de locuitori, cu o violenţă devenită endemică, se confruntă cu agravarea problemei începând din 2006, când lupta împotriva traficului de droguri s-a militarizat.

După această dată, aproape 275.000 de persoane au fost asasinate în Mexic, potrivit Secretariatului executiv al Sistemului Naţional de Securitate Publică, fără a se preciza proporţia legată de crima organizată. Numărul total de omucideri reprezenta deja un record în 2018, cu 33.743 de cazuri, adaugă organismul oficial, potrivit Agerpres.

Preşedintele de stânga al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, care a celebrat la 1 decembrie primul său an la putere, susţine că violenţa va scădea datorită luptei împotriva sărăciei şi excluziunii, dar şi reducând recurgerea la forţă împotriva criminalilor.

Pentru a combate problema, oficiali mexicani au înaintat în Parlament o propunere de revizuire a sistemului de justiţie penală, urmând ca Senatul să adopte luna viitoare planul ce ar putea înlesni cooperarea în domeniul securităţii cu SUA.

Sursa:www.evz.ro

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *