Fri. Jun 21st, 2024

Ministerul Sănătăţii: Este foarte puţin probabil ca pacientul din Bacău să fie infectat cu noul Coronavirus

By Redactie Jan27,2020

Ministerul Sănătăţii a afirmat luni că “este foarte puţin probabil” ca pacientul din Bacău care va fi adus la Institutul “Matei Balş” să fie infectat cu noul coronavirus.

“Referitor la situaţia pacientului cu suspiciune de infecţie cu noul Coronavirus de la Bacău. Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puţine cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localităţi. A sosit în ţară în urmă cu 8 zile. Este foarte puţin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul coronavirus. La sosirea în ţară a prezentat doar febră şi tuse seacă, care între timp s-au remis, în momentul de faţă acuzând dureri musculare”, se arată într-o informare a ministerului Sănătăţii.

Potrivit MS, simptomatologia a fost “redusă şi neelocventă”, luni seară pacientul urmând a fi internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, evaluat şi diagnosticat clinic şi biologic.

Un tânăr de 24 ani, din Bacău, care studiază în China, s-a prezentat, luni, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi le-a spus medicilor că prezintă mai multe simptome asociate infectării cu coronavirus, el fiind transferat la Bucureşti în cursul acestei zile pentru efectuarea testelor.

Directorul Spitalului Judeţean Bacău, doctorul Adrian Popa, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul nu prezenta simptome agravante, care i-ar fi pus viaţa în pericol, dar avea dureri musculatorii şi o tuse seacă.

Sursa: www.agerpres.ro

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *