Sat. Jun 15th, 2024

Nouă avertizare vreme instabila. Cod galben în alte 10 județe

By Redactie May30,2023
frig, ploaie, toamna

Nouă avertizare vreme instabila. Cod galben în alte 10 județe, Cod portocaliu furtuni și grindină în patru judeţe,

Totodată, va fi Cod galben de ploi şi furtuni, în alte zece judeţe din Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi Oltenia.

Meteorologii au emis, pentru marţi, Cod portocaliu de ploi torenţiale şi grindină, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad, unde cantităţile de apă vor fi de 40-70 litri pe metru pătrat, în intervale scurte de timp.

În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului şi posibil vijelii în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi în Oltenia.

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, au anunţat meteorologii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă marţi, între orele 11.00 şi 23.00.

Totodată, a fost emis Cod portocaliu de averse torenţiale şi grindină, marţi, între orele 12.00 şi 20.00, pentru judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad.

Codul galben vizează judeţele Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Sălaj, Vâlcea.

Astfel de fenomene vor fi, marţi, pe arii mai restrânse, şi în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menţine pronunţată şi în a doua parte a zilei de miercuri.

În zona municipiului Bucureşti, în cursul zilei de marţi vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

”În judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad vor fi averse torenţiale şi grindină. Local cantităţile de apă vor fi de 40…70 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, au arătat meteorologii.

Related Post