Tue. Jul 23rd, 2024

Vremea azi, 4 aprilie. Vreme neobişnuit de rece, vânt şi precipitaţii în toate zonele ţării

Ziua de marți ne-aduce vreme neobişnuit de rece, vânt şi precipitaţii în toate zonele ţării. Maximele pornesc de la zero grade în depresiuni şi se opresc pe la 11…12 grade în extremitatea sudică a României.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Atmosfera se menţine închisă, vin ploile şi se porneşte vântul. Temperaturile scad faţă de luni, când s-au atins 16 grade. Marți vor fi cel mult 11 grade, însă din cauza vântului vom simţi valori mai scăzute de atât.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se răceşte foarte tare. Maximele nu mai trec de 10 grade şi o să plouă destul de mult. În plus, vântul bate cu putere şi sporeşte senzaţia de frig. Pe aici pot fi rafale de 70…75 Km/h.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim vreme de iarnă, temperaturi foarte scăzute, lapoviţă şi ninsoare în multe zone. Se pot strânge cantităţi însemnate de apă. Se intensifică şi vântul, iar maximele ajung cu greu pe la 5 grade în Iaşi.

Se înnorează şi o să plouă din când în când. Temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută şi ajung şi aici la 13…14 grade. O să mai plouă puţin şi după lăsarea nopţii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se arată puţin soarele şi se face mai cald decât luni. Temperaturile urcă până la 16 grade. Pe seară şi la noapte, ploile se extind în această zonă şi pot aduce 20 de litri de apă pe metru pătrat.

În ţinuturile vestice, temperaturile continuă să crească. Trecem la vreme caldă pentru final de Martie şi se ating 18…19 grade. O să picure trecător, dar şi vor fi şi perioade cu soare. La noapte vin ploi ceva mai serioase şi aici.

În Transilvania avem încă o dimineaţă rece, mai ales în depresiuni. Vremea se încălzeşte pe timpul zilei şi temperaturile ajung la 15…16 în vestul provinciei. O să plouă în mai multe reprize, se intensifică şi vântul, iar pe crestele Carpaţilor sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare.

În Oltenia se face mai cald decât ar fi normal şi vor fi 19…20 de grade pe la amiază. Vântul devine activ, se înnorează din când în când, dar apare trecător şi soarele. Apar şi ceva ploi, în special după lăsarea nopţii.

Un aer mai cald pătrunde şi în ţinuturile sudice şi aduce maxime de 18…19 grade. Se adună norii; o să plouă puţin în unele zone, iar vântul se înteţeşte şi aici.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti se face mai cald şi temperatura urca până la 18 grade. Avem atmosferă schimbătoare, un vânt ceva mai insistent şi condiţii de ploaie la începutul zilei. La noapte mai sunt ceva înnorări, iar temperaturile cresc faţă de noapte trecută şi ajung la 7…8 grade.

Vremea la Munte

 

Vremea se încălzeşte şi în zonele de munte. Cerul se umple de nori şi o să plouă destul de mult. Cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat, iar la altitudini mari o să cadă lapoviţa şi ninsoare. Vântul prinde putere pe creste. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură poate atinge viteze de 90 KM/h.

Related Post