Fri. Jun 21st, 2024

S-a deschis circulația pe pasajul Drajna. Grindeanu: Constructorul român a finalizat lucrările înainte de termen

By Redactie May30,2023

Data actualizării: 30.05.2023 09:45

A fost deschisă circulația pe pasajul de la Drajna 3

Pasajul Drajna s-a deschis circulației marți, 30 mai, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „Astfel, sunt eliminate blocajele care se formau pe DN21 la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina”, a scris acesta pe Facebook.

A fost deschisă circulația pe pasajul de la Drajna. Foto: Facebook Cristian Pistol

„A fost deschisă circulația pe pasajul de la Drajna (județul Călărași). Astfel, sunt eliminate blocajele care se formau pe DN21 la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina”, a scris Grindeanu marți dimineață pe Facebook.

Ministrul Transporturilor precizează că pasajul a fost finalizat înainte de termenul prevăzut în contract. „Constructorul român a finalizat pasajul de la Drajna înainte de termenul contractual. Iar construcția a fost finanțată prin POIM. Pasajul face parte din viitorul drum Transregio Brăila- Slobozia- Călărași- Chiciu”, a mai spus Grindeanu. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a precizat că pasajul Drajna a fost construit să elimine blocajele rutiere ce se formau la trecerea la nivel cu calea ferată spre și dinspre Autostrada A2, în special în timpul sezonului estival.

„Odată cu deschiderea circulației pe Pasajul Drajna se elimină blocajele care se formau la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina. În perioada sezonului estival crește inclusiv frecvența trenurilor spre litoral, motiv pentru care se stătea în coadă la barieră perioade lungi de timp”, a spus Pistol.

Construcția pasajului de la Drajna (județul Călărași) de pe DN21 a fost finanțată din bani europeni (POIM) și reprezintă prima etapă din drumul Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, a mai precizat șeful de la CNAIR.

Pasajul de la Drajna are o lungime de 2,74 kilometri și traversează DN 3A şi linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa. Investiţia s-a ridicat la aproape 100 de milioane de lei fără TVA. Pasajul aduce o serie de beneficii la nivel regional şi naţional, şi anume va creşte viteza de tranzitare, prin eliminarea timpilor pierduţi anterior la barieră şi va duce la creşterea siguranţei rutiere prin eliminarea traversării la nivel a căii ferate.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *