Sat. Jun 15th, 2024

O asistentă din Prahova a murit la câteva zile după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus

By Redactie Aug24,2020 #Asistenta #Covid

O asistentă din Prahova care era infectată cu noul coronavirus a decedat, femeia a cărei stare de sănătate s-a deteriorat rapid fiind transferată la o unitate sanitară din Medgidia din lipsa locurilor disponibile în Prahova la ATI.

Decesul asistentei medicale în vârstă de 50 de ani a fost anunţat duminică după amiază de către autorităţile din judeţ. Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, iniţial femeia s-a prezentat pentru evaluare medicală din cauza unei alte simptomatologii, ea suferind de asemenea de obezitate şi diabet iar acest context i s-a făcut şi testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv.

„Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la spitalul CFR din Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmaţi cu SARS-CoV-2” precizează autorităţile judeţene, potrivit News.ro.

De la începutul pandemiei cauzate de noul coronavirus un medic, cinci asistente, trei ambulanţieri, un operator registrator de urgenţă şi trei angajaţi din rândul personalului TESA de la Serviciul de Ambulanţă Prahova au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Dintre aceştia, un medic, un asistent medical şi un ambulanţier sunt internaţi iar patru şoferi, contacţi direcţi ai cazurilor confirmate se află în izolare.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *