Sat. Jun 22nd, 2024

Portretul lui Michael Schumacher, la şase ani de la accidentul care l-a marcat pe viaţă. Un reputat medic avertizează: Asul din F1, total schimbat

By Redactie Jan29,2020

Familia lui Michael Schumacher este în continuare rezervată în a oferi detalii despre starea de sănătate a campionului din Formula 1 şi – în aceste condiţii – speculaţiile nu întârzie să apară. Un reputat medic italian a vorbit recent despre modificările suferite de o persoană, care a trecut printr-un accident la fel de grav precum Schumacher.

Dr. Nicola Acciari, neurochirurg la spitalul Bellarria din Bologna, a vorbit despre afecţiunile lui Michael Schumacher, după accidentul de schi suferit în 2013: „Trebuie să fiu prudent în afirmaţiile pe care le fac, pentru că nimeni nu e sigur despre diagnosticul lui, iar foarte puţine aspecte sunt dezvăluite.

E clar că, dacă mă raportez la cazul campionului (n.r. – Michael Schumacher), la şase ani de la trauma suferită, s-a schimbat, din cauza traumei la creier suferite, dar şi din cauză că e imobilizat la pat. Organismul se deterioriează, muşchii se atrofiază, iar conformaţia corpului se modifică”, a declarat acesta, potrivit telekomsport.ro, care citează it.motorsport.com.

„Starea în care se află necesită o atenţie medicală sporită. Schumi va lua contact cu cei apropiaţi pentru a-l menţine activ, dar va avea nevoie şi de o echipă medicală pentru a preveni traume ulterioare, pe termen lung. Mă refer la prevenirea atrofiei musculare, osteoporozei şi chiar la prevenirea afectării altor organe. Totuşi, e greu de spus care e starea sa de sănătate acum”, a continuat doctorul.

De şapte ori campion mondial de F1, „Schumi” a suferit un accident la schi în decembrie 2013, în urma căruia a rămas imobilizat la pat. După tragedie, sportivul nu a mai apărut deloc în public. Germanul de 50 de ani este atent îngrijit în Elveţia şi se pare că se află pe drumul cel bun în privinţa recuperării.

Sursa: www.gandul.info

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *