Sat. Jun 15th, 2024

Recorder – Chelneriţă angajată inginer Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat

Chelneriţă angajată inginer Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat
Fosta Chelneriţă angajată inginer Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat

Chelneriţă care fusese angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat, în urma materialului Recorder.

Postul inginerului Gabi Musteaţă, care s-a opus angajărilor politice şi a vorbit cu jurnaşiştii a fost desfiinţat, acesta fiind lăsat să plece după o experienţă de 25 de ani. Singurul care a rămas în funcţie este directorul Petru Avram, vicepreşedintele PNL Iaşi.

Recorder scrie, marţi, că fosta chelneriţă angajată inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi-a dat demisia, iar postul inginerului Gabi Musteaţă, care s-a opus angajărilor politice şi a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat şi el din instituţie după ce postul i-a fost desfiinţat.

Chelneriţă angajată inginer Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat
Fosta Chelneriţă angajată inginer Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat

”Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou şi laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să îşi câştige dreptatea în instanţă, după ce a contestat desfiinţarea subită a postului pe care îl ocupa. În ciuda declaraţiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteaţă, un inginer cu 25 de ani de experienţă”, au scris jurnaliştii Recorder pe contul de Facebook.

Potrivit jurnaliştilor, singurul care a rămas pe poziţii e directorul Petru Avram, vicepreşedintele PNL Iaşi.

”Avram face mai departe jocurile la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi a decis, în numele instituţiei, angajarea celor mai buni avocaţi din Iaşi specializaţi în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteaţă să câştige în instanţă şi să revină la Apele Române. Avocaţii vor fi plătiţi din bani publici, deşi instituţia are angajaţi jurişti a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, aşa cum s-a şi întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor jurişti din exterior este că cei din instituţie sunt prea ocupaţi”, mai scrie Recorder.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că a cerut Corpului de Control al prim-minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române. Demersul acestuia vine după ce, potrivit unei anchete a jurnaliştilor Recorder, la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, care se recomandă subordonaţilor drept „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”.

Sursa: Recorder.ro

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *