Sat. Jun 22nd, 2024

Rusia avertizează SUA să nu se amestece în afacerile ei interne: Recrutează agenți care instigă la proteste antistatale

Rusia avertizează SUA Boba Nucleara
Rusia avertizează SUA Boba Nucleara

Ministerul rus de Externe a cerut într-o notă oficială transmisă marţi Ambasadei SUA din Moscova să înceteze să se amestece în afacerile interne ale Rusiei.

Rusia avertizează SUA – Declarația vine din partea unei surse diplomatice apropiată de conducerea MAE pentru agenţiile de presă oficiale ruse TASS şi RIA Novosti, informează Agerpres.

“Ambasadei SUA la Moscova i-a fost transmisă la 7 februarie o notă oficială prin care i se cere să înceteze să desfăşoare activităţi incompatibile cu statutul unei misiuni diplomatice, ceea ce constituie ingerinţă în afacerile interne ale Federaţiei Ruse”, a declarat interlocutorul celor două agenţii de presă ruse.

În nota oficială înmânată ambasadoarei SUA la Moscova. Diplomaţia rusă susţine că, în pofida avertismentelor repetate, misiunea diplomatică americană îşi continuă activitatea nocivă în spaţiul informaţional, îşi permite să facă declaraţii nepotrivite despre conducerea Rusiei şi răspândeşte informaţii false .

Rusia avertizează SUA “Diplomaţii americani au fost avertizaţi împotriva încercărilor de a desfăşura activităţi subversive, prin recrutarea unor ‘agenţi de influenţă’

Rusia avertizează SUA să nu se amestece
Rusia avertizează SUA să nu se amestece

Scopul de a semăna discordie şi dezbinare în societatea rusă, de a instiga la proteste antistatale”, a afirmat sursa citată de RIA Novosti în pagina sa electronică.

Mai mult, MAE rus avertizează că angajaţii ambasadei SUA implicaţi în astfel de activităţi vor fi expulzaţi indiferent de funcţia pe care o ocupă, potrivit celor două agenţii de presă de stat.

Ministerul rus de Externe mai susţine că a adresat un mesaj ferm noii ambasadoare a SUA la Moscova, Lynne Tracy, cu privire la necesitatea de a aplica cu stricteţe legislaţia rusă în vigoare şi de a înceta activităţile care contravin cererilor Moscovei şi prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a confirmat că ambasada americană a primit o notă diplomatică de la Ministerul rus de Externe, dar a precizat că politica generală a departamentului este de a nu comenta corespondenţa diplomatică, relatează Reuters.

Lynne Tracy, vorbitoare de limba rusă, a fost numită ambasador al SUA în Rusia la sfârşitul anului trecut, devenind prima femeie care ocupă acest post la Moscova, succedându-i lui Sullivan, care şi-a încheiat misiunea în septembrie anul trecut după trei ani la post în Rusia.

La 30 ianuarie, noua ambasadoare a vizitat Ministerul rus de Externe pentru a prezenta copiile scrisorilor de acreditare.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a spus atunci că speră ca Lynne Tracy să ţină cont de greşelile predecesorilor ei şi să nu interfereze în afacerile interne ale Rusiei, notează RIA Novosti.

Încă de la sosirea sa în capitala rusă, Lynne Tracy a pledat luni pentru dialog cu Kremlinul, în pofida “tensiunii fără precedent” între Washington şi Moscova.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA sunt la cel mai scăzut nivel de la declanşarea războiului de către Rusia împotriva Ucrainei, ceea ce i-a atras Moscovei sancţiuni fără precedent din partea Occidentului şi măsuri de izolare pe scena internaţională.

Stiri Expuse .ro

Related Post