Fri. Jun 21st, 2024

Vântul puternic face prăpăd în Capitală. Copaci căzuți, mașini avariate, stâlpi afectaţi

By Redactie Apr4,2023

Pompierii au gestionat 23 de intervenţii în Bucureşti şi Ilfov pentru îndepărtarea unor copaci, stâlpi şi elemente de construcţie afectaţi de vântul puternic. În urma acestor incidente, opt autoturisme au fost avariate.

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, ISU B-IF a gestionat 23 de intervenţii (20 în Bucureşti şi 3 în Ilfov) pentru îndepărtarea a 15 copaci, 5 elemente de construcţie, 2 stâlpi şi 1 semafor. Au fost avariate 8 autoturisme”, a transmis, marţi dimineaţă, ISU Bucureşti-Ilfov, pe baza datelor de la ora 6.00.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Marţi dimineaţă, se intervine pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil pe străzile Anastasiu Constantin, Roşia Montana, Arhitect Hârjeu şi Aleea Sălaj.

Bilanțul făcut de autorități după vremea rea de noaptea trecută

„În urma monitorizării video, a informațiilor furnizate din teren de către polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B., polițiile locale de sector, I.S.U.B.IF. și Brigada Poliției Rutiere, urmare a atenționării meteorologice de cod galben emisă de către ANM, pentru intensificări ale vântului și cantități însemnate de precipitații în intervalul 03.04.2023 orele 23.00 – 05.04.2023 orele 10.00, până în acest moment la nivelul municipiului București au fost înregistrate următoarele evenimente: 14 copaci căzuți care au avariat în total 8 autovehicule parcate în zonă, 2 stâlpi de susținere a unităților semaforice, 4 elemente de construcții degajate de pe fațada imobilelor și 11 locații cu acumulări însemnate de apă în carosabil. În urma incidentelor nu au fost înregistrate victime omenești, acestea fiind transmise în timp operativ către instituțiile abilitate pentru remediere”, a precizat ISU Bucureşti-Ilfov.

Related Post