Sat. Jun 15th, 2024

Explicațiile șoferului care a provocat accidentul din Teleorman. De ce ar fi pierdut controlul volanului

By Redactie Apr4,2023

Un băiat de 16 ani, din Teleorman, a murit în circumstanțe neobișnuite. Maşina în care se afla s-a răsturnat. Conducea un individ de 33 de ani, pe care adolescentul îl cunoscuse pe internet şi care îi dăduse întâlnire.

Prietenii băiatului erau şi ei în vehicul, dar au fugit imediat după impact, de frică.

Bărbatul de 33 de ani, originar din Suceava și stabilit în București, l-ar fi cunoscut pe internet pe tânărul de 16 ani. A mers în județul Teleorman, unde băiatul locuia, ca să se întâlnească.

După ce a intrat în mașina lui, adolescentul și-ar fi convins și prietenii – un băiat și trei fete – să i se alăture. Copiii au între 11 și 15 ani, și nimeni nu își explică de ce bărbatul de 33 de ani se plimba în mașină cu cei cinci minori. Autoturismul a fost surprins inclusiv de camerele de supraveghere ale primăriei, în timp ce dădea ture prin sat.

În drum spre casa copiilor, bărbatul a pierdut controlul volanului, a lovit șanțul de pe marginea drumului, și a ieșit în afara șoselei. Era ora 16 şi 30 de minute. Pe asfalt se văd încă urmele de frânare.

Reporter: Cum ați pierdut controlul volanului?

Șoferul mașinii: „Din cauza la un câine. Da, am pierdut controlul că am tras stânga, apoi dreapta, m-am dat în șanț și mi s-a răsturnat mașina.”

Reporter: Cu cine mai erați în dreapta? Cine era băiatul de 16 ani?

Șoferul mașinii: „Din Didești. Unul Valentin”.

Reporter: Cum v-ați cunoscut cu el?

Șoferul mașinii: „Pe aplicație”.

Reporter: Pe bancheta din spate se mai aflau alți patru copii?

Șoferul mașinii: „Da.”

Mașina s-a răsturnat și a fost distrusă în totalitate. Băiatul de 16 ani, aflat pe scaunul din dreapta, a fost aruncat pe câmp în urma impactului. În schimb, adolescenții aflați pe bancheta din spate, deși au fost răniți, au fugit de la locul accidentului.

Un echipaj aflat în patrulare a sesizat accidentul. La fața locului a ajuns și un elicopter SMURD.

Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman: „Din păcate cu toate eforturile depuse, echipajele medicale nu au reușit să-l salveze pe tânăr, leziunile fiind unele foarte grave”.

De frică, ceilalți copii au ascuns adevărul. Abia trei ore mai târziu, când au început să aibă dureri, le-au spus părinţilor că au fost implicați în același accident rutier.

Reporter: Ce v-au zis când au venit acasă?

Dan, tatăl a două dintre fete: „Că s-au lovit cu bicicleta. Și, după aceea, noi am auzit că s-a întâmplat un accident. După aceea, ne-au povestit că s-au dus la Peco la Dobrotești, au băgat benzină și când au venit spre Merișani, au uitat să oprească să aducă fetele acasă, și a spus băiatul care a decedat că a uitat să lase fetele. Și, probabil, a tras de volan, nu știu ce a făcut.”

Iulian Orbeșteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman: „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. ”

Șoferul în vârstă de 33 de ani este principalul martor în dosarul de omucidere din culpă deschis de polițiști din Teleorman. El va fi audiat, cel mai probabil, marți.

Related Post