Fri. Jun 14th, 2024

Cristi Danileţ s-a pensionat la 48 de ani. Judecătorul Cristi Danileţ pensionar

By Redactie Jan22,2024
Cristi Danileţ s-a pensionat la 48 de ani
Cristi Danileţ s-a pensionat la 48 de ani

Cristi Danileţ s-a pensionat la 48 de ani. A câştigat toate procesele împotriva CSM, iar în aprilie 2023 a fost repus în drepturi, cu plata retroactivă a salariilor.

Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat, la începutul anului, că iese la pensie, după 25 de ani în magistratură, dar va fi prezent în continuare în spaţiul public

De ce s-a pensionat judecătorul Cristi Danileţ la 48 de ani

Cristi Danileţ s-a pensionat la 48 de ani.

“Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură. Nu spun STOP! celorlalte preocupări ale mele. Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar. Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi. Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită”, spunea Danileţ, într-un mesaj publicat pe Facebook.

În vârstă de 48 de ani, Cristi Danileţ a fost membru al CSM în perioada 2011 – 2017, după care a activat la Tribunalul Cluj.

Totodată, preşedintele Iohannis a mai eliberat din funcţie, luni, tot pe motiv de pensionare, următorii magistraţi:

  • Nicolae-Petre Trache – judecător la Curtea de Apel Ploieşti;
  • Petronela Codreanu – judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Giurgiu, delegată în funcţia de preşedinte al Secţiei civile a acestei instanţe
  • Aida-Iolanda Slate – judecător la Tribunalul Constanţa. 

În decembrie 2021, el a fost suspendat din funcţie, după ce CSM a dat trei decizii de excludere din magistratură, pe mai multe motive, printre care faptul că a postat două filmuleţe pe TikTok sau că a făcut parte din două asociaţii care criticau Guvernul.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *