Tue. Jul 23rd, 2024

Sistemul e-Factura dă erori pe bandă rulantă – Companiile acuza statul Roman

Sistemul e-Factura dă erori
Sistemul e-Factura dă erori

Sistemul e-Factura dă erori pe bandă rulantă

Loredana Mitrescu, manager de produs: Dacă prindem o zi în care validatorul ANAF se schimbă sau o zi în care serverele nu funcționează vorbim de 500-600, într-o zi normală vorbim de 200-300. Nu sunt explicite și noi trebuie să le înțelegem verificăm și să corectăm facturile. 

Oamenii dezbat problemele din sistem și încearcă să se ajute

S-au creat și grupuri pe Facebook unde oamenii dezbat problemele din sistem și încearcă să se ajute. 

Unii antreprenori s-au trezit cu facturi plătite de două ori, alţii spun că se loghează cu datele proprii, însă ajung în contul altei firme şi văd toate documentele încărcate.

Sistemul e-Factura dă erori

Sistemul e-Factura dă erori
Sistemul e-Factura dă erori

GLUME”de la picior per-secundă-pătrat, kilogram pe bar”

Pe noul portal apare și un câmp prin care se selectează unitățile de măsură, dar cel mai probabil acestea au fost traduse automat și au ieșit denumiri de tot râsul: de la picior per-secundă-pătrat, kilogram pe bar, hambar per electronvolt, om-lună sau lumânare internaţională. Şi nu e tot: “Psihiatră învelită. Mai avem picior cubic pe oră, lux ora, lux secundă, sunt foarte multe”.

Sistemul nu mai permite introducerea facturilor duplicat

Ministerului de Finanțe spune că pe măsură ce descoperă problemele, angajaţii le remediază. De exemplu sistemul nu mai permite acum introducerea facturilor duplicat. 

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: Avem o veste proastă pentru cei care credeau că va pica sistemul și nu va merge, până în momentul de față au fost preluate în sistem 2 milioane de facturi. 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *