Wed. Apr 17th, 2024

Alegeri Rusia 2024: Începe votarea în alegeri Putin este obligat să câștige

Alegeri Rusia 2024Alegeri Rusia 2024

Votul a început în alegerile prezidențiale din Rusia, care este aproape sigur că îi vor oferi lui Vladimir Putin încă șase ani la putere.

Alegeri Rusia 2024: Buletinele de vot vor fi exprimate pe parcursul a trei zile, chiar dacă rezultatul nu este îndoielnic, deoarece nu are niciun adversar credibil.

La o mare ceremonie de decernare a premiilor militare din decembrie anul trecut, Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, a declarat publicului rus că va candida la președinție pentru a cincea oară.

Secțiile de votare s-au deschis în Peninsula Kamceatka, cea mai estică regiune a Rusiei, vineri la ora locală 08:00 (joi 20:00 GMT) și se vor închide în cele din urmă în cea mai vestică enclavă Kaliningrad duminică la ora 20:00.

Alegeri Rusia 2024 : La evenimentul solemn, care a avut loc într-una dintre cele mai opulente săli ale Kremlinului, liderul Rusiei de 24 de ani tocmai a înmânat onoruri de top soldaților care au luat parte la “operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina.

“Avem nevoie de voi, Rusia are nevoie de voi!”, a declarat locotenent-colonelul Artiom Zhoga, cerându-i să candideze la viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia. Toată lumea și-a exprimat sprijinul.

El discuta cu un grup mic de participanți când comandantul unei unități pro-ruse din regiunea ocupată Donețk din Ucraina s-a apropiat de el.

Vladimir Putin a dat din cap: “Acum este momentul să luăm decizii. Voi candida pentru funcția de președinte al Federației Ruse”.

Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a descris ulterior decizia de a candida ca fiind “absolut spontană”. Dar Kremlinul rareori lasă coregrafia la voia întâmplării.

În schimb, imediat mașinăria sa media bine unsă a intrat în acțiune.

Pe toate canalele de stat, președintele Putin, în vârstă de 71 de ani, a fost promovat ca un lider național care a stat cu capul și umerii deasupra oricăror potențiali rivali.

Alegeri Rusia 2024
Alegeri Rusia 2024

Biroul de presă al KremlinuluiVladimir Putin nu are nevoie de campanie – fața lui este rareori absentă de la televiziunea de stat

El a fost deja la putere în Rusia mai mult decât orice conducător de la dictatorul sovietic Iosif Stalin.

El este președinte din 2000, cu excepția a patru ani ca prim-ministru din cauza unei limite de două mandate impuse de constituția rusă.

“Sprijinul pentru președinte transcende doar sprijinul partidului”, a raportat un corespondent la știrile televiziunii de stat mai târziu în acea săptămână. “Vladimir Putin este candidatul poporului!”

De atunci, el a schimbat regulile pentru a-și oferi o listă curată pentru a candida din nou în 2024, “trecând înapoi la zero” mandatele sale anterioare. Asta înseamnă că ar putea candida și pentru un nou mandat de șase ani în 2030, când va împlini 78 de ani.

În timpul mandatului său, Vladimir Putin și-a întărit metodic controlul asupra puterii, astfel încât să nu mai existe nicio amenințare reală la adresa guvernării sale. Cei mai vocali critici ai săi sunt fie morți, fie în închisoare, fie în exil.

Cu toate acestea, Kremlinul rămâne hotărât să dea o aparență de legitimitate procesului electoral din Rusia.

Deși nu poate exista nicio îndoială cu privire la rezultatul final al alegerilor, autorităților pare să le pese foarte mult de o prezență ridicată la vot, care va fi prezentată ca dovadă a mandatului său popular.

Prezența la vot la ultimele alegeri din 2018 a fost oficial de 68%, dar observatorii internaționali au raportat mai multe cazuri de umplere a buletinelor de vot.

În acest an, votarea va fi mai ușoară ca niciodată, încheindu-se duminică.

Ascultați: Contează alegerile din Rusia?

Alegeri Rusia 2024: În părțile Ucrainei ocupate pe care Rusia le numește “noile sale regiuni”, urnele s-au deschis cu 10 zile înainte de ziua alegerilor, iar rețelele sociale au fost inundate de reclame care îndeamnă oamenii să meargă la vot.

Când o vor face, se vor confrunta cu o alegere – sau mai degrabă cu o aparență a uneia.

Alături de liderul Rusiei pe buletinul de vot va fi Nikolai Kharitonov, reprezentând Partidul Comunist, care rămâne al doilea cel mai popular partid din Rusia, la peste 30 de ani de la căderea Uniunii Sovietice. Își atrage sprijinul dintr-o bază mică, dar loială, a celor nostalgici după trecutul lor sovietic.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *