Thu. Jul 25th, 2024
social media dezinformare.
social media dezinformare.

Dezinformare Online si impactul

Dezinformare Online – 87% cred că aceasta a afectat deja politica țării lor, potrivit unui sondaj global

Mai mult de 85% dintre oameni sunt îngrijorați de impactul dezinformării online și 87% cred că aceasta a afectat deja politica țării lor, potrivit unui sondaj global, pe măsură ce Organizația Națiunilor Unite a anunțat un plan pentru a aborda fenomenul.

Audrey Azoulay, directorul general al organizației culturale a ONU, UNESCO, a declarat luni că informațiile false și discursul de ură online – accelerate și amplificate de platformele de social media – reprezintă “riscuri majore pentru coeziunea socială, pace și stabilitate”.

Protejarea accesului la informații

Reglementarea este necesară urgent “pentru a proteja accesul la informații… în același timp protejând libertatea de exprimare și drepturile omului”, a spus Azoulay în timp ce prezenta un “plan de guvernare” pentru guverne, reglementatori și platforme.

Dezinformare Online – Reglementare eficientă

Un sondaj comandat de UNESCO în 16 țări care urmează să organizeze alegeri naționale anul viitor – cu un total de 2,5 miliarde de alegători – a arătat cât de urgentă a devenit nevoia de reglementare eficientă, a spus organizația.

social media dezinformare.
Dezinformare Online si impactul dezinformarii

Austria, Croația, SUA, Algeria, Mexic, Ghana și India sondaje

Sondajul realizat de Ipsos în rândul a 8.000 de persoane din țări precum Austria, Croația, SUA, Algeria, Mexic, Ghana și India a arătat că 56% dintre utilizatorii de internet își iau știrile în principal de pe social media, mult mai mult decât de la televizor (44%) sau site-uri media (29%).

Social media a fost principala sursă de știri în aproape fiecare țară, în ciuda faptului că încrederea în informațiile furnizate de aceasta a fost semnificativ mai mică decât în media tradițională: 50% față de 66% pentru televiziune, 63% pentru radio și 57% pentru site-uri și aplicații media.

Social media este locul unde știrile false sunt cele mai răspândite.

În toate cele 16 țări, 68% dintre respondenți au declarat că social media este locul unde știrile false sunt cele mai răspândite, înaintea aplicațiilor de mesagerie (38%), o credință “prevalentă în mod copleșitor în toate țările, grupurile de vârstă, fundalurile sociale și preferințele politice”.

mai multe informatii pe The GuardianStiri Ultima Ora BackONstudio

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *