Sat. Jun 15th, 2024

Epidemia de coronavirus ar putea afecta productia de telefoane iPhone

By Redactie Jan29,2020

Planurile companiei americane Apple Inc. vizand majorarea cu 10% a productiei de telefoane iPhone, in prima jumatate a acestui an, ar putea sa se loveasca de un obstacol in conditiile in care epidemia de coronavirus se extinde in China, sustine cotidianul japonez Nikkei Asian Review, preluat de Reuters.

Citand surse apropiate de planurile companiei, publicatia sustine ca Apple a cerut furnizorilor sai, dintre care multi au centre de productie in China, sa ii produca 80 de milioane de telefoane iPhone in prima jumatate a acestui an. Cu toate acestea, productia de masa, care urma sa inceapa in a treia saptamana din luna februarie, ar putea fi amanata din cauza epidemiei de coronavirus sustine Nikkei Asian Review, scrie G4Media.

Epidemia de pneumonie virala, declansata de un nou coronavirus aparut in decembrie in Wuhan, in centrul tarii, a facut deja cel putin 106 morti in China, fiind confirmate nu mai putin de 4.500 de cazuri de contaminare.

Autoritatile de la Beijing au anuntat luni ca au decis sa prelungeasca vacanta de Anul Nou chinezesc cu 3 zile, pana la 2 februarie, ca parte a masurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virala. De asemenea, o serie de mari companii si-au anuntat angajatii sa lucreze de acasa, in incercarea de a impiedica raspandirea virusului.

Sursa: www.wall-street.ro

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *