Fri. Jun 14th, 2024

PSD vrea să numească luni al doilea om în stat. Pe cine susţin liberalii pentru aceeaşi funcţie

By Redactie Feb3,2020

Luni, când aleşii se întorc la serviciu după vacanţă de iarnă, PSD va încerca să preia şefia Senatului.

Actualul şef al Senatului, Teodor Meleşcanu, a lăsat să se înţeleagă că va demisiona, după ce Curtea Constituţională a decis că ocupă ilegal postul. Social-democraţii vor să-l propună în locul lui pe Titus Corlăţean. Şi liberalii îşi doresc postul, pentru Alina Gorghiu.

“E adevărat că nu a fost publicată deciza CCR şi nici motivarea, dar va trebui să găsim modalităţile cele mai bune pentru ca lucrurile să funcţioneze”, a spus Meleşcanu în acest week-end.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a convocat luni pentru ora 13,00 şedinţa Biroului permanent, urmând ca plenul să înceapă la ora 16,00. Acelaşi program este şi la Senat.

PSD susţine că funcţia lui Meleşcanu îi revine din nou, după decizia CCR. Preşedintele interimar Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii îl vor susţine pe Titus Corlăţean, în prezent vicepreşedinte al Senatului, pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Senatului până când va fi publicată motivarea Curţii Constituţionale cu privire la Teodor Meleşcanu. Propunerea lui Titus Corlăţean urmează să fie votată şi de grupul parlamentar al PSD de la Senat.

De asemenea, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban a anunţat că liberalii o vor susţine pe Alina Gorghiu, în prezent vicepreşedinte al Senatului, pentru conducerea forului legislativ.

Potrivit regulamentului, preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor prezenţi.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *