Sat. Jun 22nd, 2024

Vaccinurile inseamna boli introduse in om pentru declansarea raspunsului imun.

By Redactie Feb9,2020

Virusii acelor boli sunt crescuti pe linii celulare de maimute, pe linia canceroasa nemuritoare HeLa sau pe tesuturi de fetusi avortati. Iar ei ne spun sa stam linistiti, ca e totul bine…

Conform https://en.wikipedia.org/wiki/WI-38

WI-38 este o linie celulară umană diploidă compusă din fibroblaști derivați din țesut de plămân al unui fetus femelă avortat în luna a treia de sarcină. Linia celulară, izolată de către Leonard HAYFLICK în anii ‘60, a fost utilizată extensiv în cercetarea științifică, cu aplicații care variază de la dezvoltarea de teorii importante în biologie moleculară și îmbătrânire, până la producerea majorității vaccinurilor umane anti-virus. Contribuțiile acestei linii de celule în direcția producerii de vaccinuri umane anti-virus au fost acreditate în sensul evitării bolilor sau salvării vieților a milioane de oameni.

Linia de celule (stem? n.t.) WI-38 provine din munca mai timpurie a lui HAYFLICK, care creștea culturi de celule umane.

La începutul anilor 1960, HAYFLICK și colegul său Paul MOORHEAD, în cadrul Institutului Wistar – Filadelfia, Pensilvania, au descoperit că atunci când celulele umane normale erau stocate într-un congelator, acestea își aminteau nivelul de dublare la care fuseseră înghețate și, la reconstituire, începeau să se dividă de la acel nivel până la aproximativ 50 de dublări totale (în cazul celulelor derivate din țesut fetal). HAYFLICK a determinat că celulele normale experimentează gradual semne de senescență pe măsură ce se divid, întâi încetinind înainte de a-și stopa complet diviziunea. Această descoperire constituie baza pentru limita HAYFLICK, care specifică de câte ori o populație celulară normală se va diviza înainte ca diviziunea celulară să se oprească. Descoperirea lui HAYFLICK a contribuit ulterior la determinarea rolului biologic al telomerilor. HAYFLICK susținea că abilitatea finită a celulelor umane normale de a se replica reprezenta o expresie a îmbătrânirii sau senescenței la nivel celular.

De-a lungul acestei perioade de cercetare, HAYFLICK a mai descoperit de asemenea că, dacă celulele erau depozitate corespunzător într-un congelator, acestea rămâneau viabile, iar un număr enorm de celule putea fi produs dintr-o singură cultură inițială. Unul dintre șirurile de celule pe care HAYFLICK le-a izolat, pe care l-a denumit WI-38, a fost găsit liber (neatins n.t.) de viruși contaminatori, spre deosebire de celulele primare de rinichi de maimuță utilizate la acea dată pentru producerea de vaccinuri împotriva virusurilor. Suplimentar, celulele WI-38 puteau fi înghețate, apoi dezghețate și testate exhaustiv. Aceste avantaje au condus rapid la înlocuirea de către WI-38 a celulelor primare de rinichi de maimuță folosite pentru producția de vaccinuri destinate populației. WI-38 a mai fost de asemenea folosit pentru cercetare asupra a numeroase aspecte ale biologiei celulare umane normale.

WI-38 a fost de neprețuit pentru cercetătorii timpurii, îndeosebi pentru aceia care studiau virologia și imunologia, întrucât era o linie celulară de țesut uman normal disponibilă de-a gata. Spre deosebire de linia de celule HeLa, care erau celule canceroase, WI-38 constituia o populație de celule umane normală. Cercetători din laboratoare de pe întregul mapamond au folosit de atunci Wi-38 în descoperirile lor, în modul cel mai notabil HAYFLICK în dezvoltarea vaccinurilor umane anti-virus. Celulele WI-38 infectate secretă virusul, și pot fi cultivate în volume mari potrivite pentru producția comercială.

Vaccinurile virus produse în WI-38 au prevenit boli sau au salvat viețile a miliarde de oameni. Vaccinurile produse în WI-38 le includ pe cele împotriva adeno-virușilorrubeoleipojaruluioreionuluivaricelei zosterpolio-virusuluihepatitei A și turbării.

Comentariu saccsiv:

In caz ca nu s-a inteles, un vaccin inseamna o boala, care este introdusa in corpul uman pentru ca acesta sa produca anticorpi impotriva respectivei boli iar in momentul in care pe viitor omul vaccinat se intalneste cu acea boala, sistemul sau imunitar stie cum sa reactioneze. Dar ni se spune ca acei virusi care se introduc in corp prin vaccin sunt ametiti, adica ar fi prea slabi pentru a imbolnavi respectivul om insa destul de tari pentru a declansa un raspuns imun.

Virusii folositi in vaccin trebuie sa se reproduca undeva, ca sa ai suficient de multi pentru atat de multe fiole. De exemplu, se folosesc celulele primare de rinichi de maimuță, despre care ni se spune in articol ca pot fi atinse de viruși contaminatori (altii decat virusii cultivati pentru respectivul vaccin), care, evident, pot ajunge mai apoi in corpul uman:

Ni se mai spune in articol si despre linia de celule HeLa, ce par a fi nemuritoare si care a provenit din cancerul cervical al unei paciente ce a si murit de aceasta boala in 1951. Jonas Salk a dezvoltat in 1952 vaccinul polio folosind aceste celule.

Linia celulară MRC-5 a fost dezvoltată în septembrie 1966 din țesutul ficatului provenit de la fetus avortat la 14 săptămâni din motive psihiatrice:

Spre deosebire de cele trei linii celulare de mai sus, despre WI-38 ni se spune ca este curata. Asa sa fie oare? Faptul ca folosim copilasi ucisi este o treaba curata? Un crestin nu poate accepta asa ceva.

Sursa: www.saccsiv.wordpress.com

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *