Sat. Jun 22nd, 2024

Australianca Laura Enever a doborât recordul mondial -Guinness World Records și World Surf League

Australianca Laura Enever a doborât recordul mondial
Australianca Laura Enever a doborât recordul mondial

Australianca Laura Enever poate sărbători oficial

Australianca Laura Enever poate sărbători oficial faptul că a doborât recordul mondial pentru cea mai mare valură surfată de o femeie. Guinness World Records și World Surf League (WSL) au verificat acum dimensiunea valului de 13,3 metri (aproximativ 43,6 picioare) pe care l-a surfat cu succes în Hawaii pe 22 ianuarie.

Australianca Laura Enever a doborât recordul mondial
Australianca Laura Enever a doborât recordul mondial

“Am știut că este mare când am intrat în el”

“Am știut că este mare când am intrat în el și apoi când am pornit am privit în jos și am știut că este cu siguranță cea mai mare valură pe care am prins-o vreodată”, a declarat Enever, conform WSL.

“Am știut că este valul vieții mele, întregul mod în care s-a întâmplat și modul în care m-am angajat, m-am susținut, mi-am spus să merg și am avut încredere că pot face asta. Plimbarea a fost o adevărată revelație pentru mine și un moment care va fi cu adevărat special și monumental în cariera mea de surf.

“Să fiu premiată luni mai târziu este foarte tare, nu pot să cred.”

Paddling-in necesită ca surferii să intre în valuri fără ajutor, spre deosebire de a fi tractați de o motocicletă de apă pentru a accesa cele mai mari valuri.

Recordul anterior

Recordul anterior a fost stabilit acum opt ani de surferul profesionist Andrea Moller – brazilianca a domolit o valoare de 12,8 metri (aproximativ 42 de picioare), tot în Hawaii.

Enever, în vârstă de 31 de ani, a mulțumit generației anterioare de surfiste care “au deschis drumul” succesului ei și care “au inspirat-o” să intre în sport.

Australianca speră că propria carieră va inspira următoarea generație de fete să facă același lucru.

“Mulțumesc tuturor femeilor uimitoare și sunt pur și simplu în uimire”, a adăugat Enever.

“Andrea Moller a deținut acest record înaintea mea și este o onoare să dețin acest record și să continui să promovez surf-ul pe valuri mari. Știu că următoarele fete, următoarea generație de surferi de valuri mari, vor face același lucru.”

Enever a început să facă surf când avea doar 11 ani și a avut o carieră strălucitoare de juniori, fiind numită Campioana Mondială Junior în 2009.

Australianca Laura Enever a doborât recordul mondial
Australianca Laura Enever a doborât recordul mondial

Turul Campionatului WSL

Doi ani mai târziu, s-a calificat să concureze în Turul Campionatului WSL, unde a concurat timp de șapte ani.

De atunci, a intrat în evenimentele WSL Big Wave, unde continuă să se provoace la limită.

“Felicitări enorme pentru Laura pentru această realizare incredibilă”, a spus Jessi Miley-Dyer, șefa sportului WSL.

Adevărată sursă de inspirație, și sunt atât de mândră să o sărbătoresc

“Laura este neînfricată, angajată și o adevărată sursă de inspirație, și sunt atât de mândră să o sărbătoresc. Aceste recorduri mondiale ne permit cu adevărat să punem în centrul atenției sportivi precum Laura care împing limitele surf-ului pe valuri mari.”

Recordul general pentru cea mai mare valură surfată cu paddle-in a fost stabilit de Aaron Gold în 2016 – americanul a domolit o valoare de 19,2 metri (aproximativ 63 de picioare) de pe coasta din Hawaii.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *