Fri. Jun 21st, 2024

Egiptul Deschide Granita Gaza – Fasia Gaza Primeste Ajutor Umanitar

By Redactie Oct19,2023
Egiptul Deschide Granita Gaza - Fasia Gaza
Egiptul Deschide Granita Gaza - Fasia Gaza

Egiptul Deschide Granita Gaza

2,3 milioane de oameni blocați în enclavă

Egiptul a fost de acord să redeschidă punctul său de trecere a frontierei cu Fâșia Gaza pentru a permite ajutorul să ajungă la palestinieni, a declarat SUA, pe măsură ce criza umanitară s-a înrăutățit pentru cei 2,3 milioane de oameni blocați în enclavă și protestele anti-Israel au izbucnit în întreaga Orientului Mijlociu. Regiunea a rămas volatilă în urma unei explozii la spitalul Al-Ahli al-Arabi din Gaza, marți seara, care oficialii palestinieni au spus că a ucis 471 de oameni și au dat vina pe ceea ce au spus că a fost un atac aerian israelian.

Egiptul Deschide Granita Gaza – Declaratie SUA

Israelul și SUA au declarat că cauza a fost o lansare eșuată de rachetă de către militanții islamici din Gaza care au negat responsabilitatea.

Lior Haiat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Israelului, a declarat că bilanțul morților din explozie a fost doar “câteva zeci”.

“Mai multe informatii si imagini Satelit Fasia Gaza Distrusa Click Aici

Izbucnit in Cisiordania palestiniana ocupata de Israel

Demonstratii au izbucnit in Cisiordania palestiniana ocupata de Israel, Iran, Iordania, Liban, Tunisia si in alte locuri in mijlocul indignarii din Orientul Mijlociu fata de explozia din spital.

Forțele de securitate libaneze au tras cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă asupra protestatarilor care aruncau proiectile lângă ambasada SUA din Beirut, arată imagini TV.

Forțele israeliene au împușcat mortal doi adolescenți palestinieni în Cisiordania în timpul protestelor, au declarat oficialii palestinieni, în timp ce agenția oficială de știri palestiniană WAFA a declarat că forțele israeliene au ucis un bărbat palestinian în timpul unei razii în satul Budrus din Cisiordania.

Biden despre ajutorul pentru Gaza cu președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi

Președintele american Joe Biden a discutat despre ajutorul pentru Gaza cu președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi prin telefon târziu miercuri seara, în timp ce se întorcea acasă după o vizită de mai puțin de opt ore în Israel.

Biden le-a spus reporterilor că Sisi a fost de acord să deschidă trecerea Rafah de la Egipt la Gaza pentru a permite aproximativ 20 de camioane care transportau ajutoare umanitare să intre în enclavă, unde oamenii sunt disperați după hrană, apă, combustibil și alte elemente esențiale după ce Israelul a declanșat un blocaj și atacuri aeriene acum 12 zile.

Biden nu a dat un termen pentru deschidere, dar purtatorul de cuvant al securitatii nationale americane John Kirby a declarat ca aceasta va avea loc in zilele urmatoare dupa repararea drumului.

În contextul temerilor că conflictul ar putea să se extindă dincolo de Gaza, Biden planificase să se întâlnească cu liderii arabi. Dar Iordania a anulat summit-ul planificat acolo cu Egiptul și Autoritatea Palestiniană după explozia de la spital.

Armistițiu și oprirea războiului de la extindere

Președintele chinez Xi Jinping a vorbit cu prim-ministrul egiptean Mostafa Madbouly joi și a subliniat că cel mai urgent lucru era un armistițiu și oprirea războiului de la extindere, au raportat media de stat chineze.

Ministrul rus de externe, Sergei Lavrov, a evidențiat, de asemenea, riscul ca conflictul din Gaza să devină regional, iar Rusia era în contact cu Turcia în această privință, a raportat agenția de știri Interfax.

Citeste mai multe si despre :Adevarul Spitalul Baptist Gaza Al-Ahli pe 17 octombrie Ce s-a intamplat?

Conflictului dintre Israel și Hamas.

U.N. șeful ajutorului umanitar Martin Griffiths a declarat Consiliului de Securitate miercuri că organizația își propune să readucă livrările de ajutoare la Gaza la 100 de camioane pe zi, nivelul anterior conflictului dintre Israel și Hamas.

Biden urma să vorbească de la Casa Albă joi la ora 8 p.m. ET (0000 GMT vineri) despre răspunsul SUA la atacurile Hamas împotriva Israelului și războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat Casa Albă.

De asemenea, joi, prim-ministrul britanic Rishi Sunak urma să viziteze Israelul.

Egiptul, care anterior a spus că trecerea Rafah nu este tehnic închisă, dar este inoperabilă din cauza barajelor israeliene, a declarat că Sisi și Biden au convenit să furnizeze ajutor pentru Gaza “într-un mod durabil”. Ei coordonau un efort de ajutor cu organizațiile internaționale sub egida Națiunilor Unite.

Egiptul Deschide Granita Gaza - Fasia Gaza
Egiptul Deschide Granita Gaza – Fasia Gaza

” Afla mai multe si despre: Joe Biden finanțarea Ucrainei / Israelului Continua? CLICK AICI “

Alimente, apă și medicamente să ajungă în sudul Gaza

În timpul vizitei lui Biden, biroul premierului Benjamin Netanyahu a declarat că Israel va permite alimente, apă și medicamente să ajungă în sudul Gaza prin Egipt.

Biden s-a confruntat cu o presiune globală intensă pentru a obține un angajament israelian de a ușura situația civililor din enclava mică și dens populată de pe coasta. El a promis 100 milioane de dolari în asistență americană pentru civili din Gaza și Cisiordania.

Mai multe informatii e Reuters

“Citeste si despre NOKIA FACE CONCEDIERI Si Restructurari Click Aici

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *