Sat. Jun 15th, 2024

Fetița lovită pe trecere. Control judiciar de 60 de zile pentru polițistul cercetat penal pentru ucidere din culpă

By Redactie Jan14,2022

Parchetul a contrazis, vineri, afirmațiile făcute joi de către Poliția Capitalei în cazul polițistului care a omorât o fetiță de 13 ani pe trecerea de pietoni  

Astfel, purtătorul de cuvânt al Parchetului, Radu Călin, susține că polițistul din București nu se afla în misiune atunci când s-a produs tragicul accident.

”La acest moment, din administrarea mijloacelor legale de probă, s-a reținut că avea în funcțiune semnalele luminoase, dar nu și pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reținut incidența niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate.” – a spus reprezentantul Parchetului.

Ulterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat că față de polițistul în cauză a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, parte a mișcării de acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Inițial Poliția a susținut că inculpatul era în misiune oficială

Aceste declarații le contrazic pe cele făcute de Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Jurnalist: Era în misiune?
Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: ”În momentul în care un polițist intră în serviciu se află în misiune. Dacă era, nu era urgență, v-am precizat, sunt date care interesează cauza penală.”

Procurorul a precizat și care sunt, deocamdată, faptele nelegale comise de polițist.

”În momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admisă în localități, nu a acordat prioritate de trecere victimei și a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice, ce au cauzat decesul imediat al victimei. Facem precizarea că victima minoră, în vârstă de 13 ani, era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni.” – a mai spus procurorul.

Poliţistul din București care a accidentat mortal o fată avea permis de Marea Britanie

Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani, a obţinut permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană.

Această informație a fost furnizată de Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Poliţistul care a lovit cu maşina două fetiţe a verificat starea uneia dintre ele împingând-o cu piciorul

O maşină de poliţie le-a spulberat de pe trecerea de pietoni pe două fete care mergeau la scoală.

Şofer era un poliţist tânăr, angajat din 2017, care ar fi fost în misiune, potrivit şefilor lui.

Martorii au povestit însă că agentul ar fi pornit semnalele luminoase abia după impact. Cert este că pe asfalt nu sunt urme de frânare.

Un martor la accidentul în care o fetiţă a murit, lovită de o maşină a Poliţiei, susţine că poliţistul care se afla la volanul autospecialei ar fi mers la copila care zăcea pe caldarâm şi ar fi verificat dacă aceasta mişcă, împingând-o cu piciorul.

Poliţia Capitalei susţine că poliţistul s-a aplecat asupra victimei pentru a vedea în ce stare este şi că el a sunat primul la 112.

Reprezentanţii ONG-ului Luptăm pentru România au postat pe pagina de Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune. 

Sursa: www.stirileprotv.ro

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *