Sat. Jun 22nd, 2024

Vremea 17 octombrie. Prognoza pentru București și țară – temperaturile scad peste tot

vremea 17 octombrie 2020 romania
vremea 17 octombrie 2020 romania

Vremea 17 octombrie Temperaturile scad peste tot. În vest, în nord şi în centru găsim vreme rece pentru mijlocul lui octombrie şi, tot pe-acolo, apar ploi locale. Maximele pleacă de la 9…10 grade în Dealurile de Vest şi ajung la 22 de grade în sud-estul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan avem vreme schimbătoare, cu înnorări şi, posibil, averse însoţite de descărcări electrice în prima parte a zilei. Apoi, cerul se limpezeşte şi, chiar dacă nu va mai fi la fel de cald ca ieri, maximele tot vor atinge 22 de grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem aceeaşi situaţie: acum, dimineaţa, apar câteva averse; apoi, norii se risipesc, iar temperaturile trec de pragul de 20 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem atmosferă cam mohorâtă. Pe parcursul zilei, apar ploi locale, însă, din când în când, o să avem parte şi de scurte momente însorite.

Vremea 17 octombrie. Prognoza pentru București și țară
Vremea 17 octombrie. Prognoza pentru București și țară

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne aşteaptă o vreme închisă şi rece pentru această perioadă. Pe aici, norii se înmulţesc, o să plouă, iar maximele nu trec de 13 grade Celsius. O situaţie similară avem şi în ţinuturile vestice: vor fi înnorări persistente, vin ploi locale, se înteţeşte şi vântul, iar vremea este rece pentru această perioadă a anului.

În Transilvania găsim tot atmosfera mohorâtă. Plouă destul de mult pe parcursul zilei, vântul are unele intensificări în special la altitudini mari, iar temperaturile au valori mai mici decât cele normale pentru mijlocul lui octombrie.

În Oltenia, prindem vreme schimbătoare. Ploi apar în special în vestul provinciei şi în zona de munte. În rest, norii vin şi trec, iar maximele se încadrează în normalul perioadei. În ţinuturile sudice, soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei. Vântul mai are unele porniri, însă, în ansamblu, o să avem vreme bună, cu temperaturi plăcute.

În Bucureşti, dimineaţa s-ar putea să mai vină câteva ploi trecătoare. Apoi, norii se risipesc, iese soarele, iar, la amiază, maximele ating 21…22 de grade.

La munte, găsim atmosfera mohorâtă, cu înnorări şi ploi locale în majoritatea masivelor. Vântul se înteţeşte pe creste, iar, în zonă înaltă din nordul Carpaţilor Orientali, se anunţă lapoviţă. Totodată, se face mai răcoare decât ieri, iar maximele se opresc la valori modeste.

Duminică se face şi mai răcoare, iar maximele ajung peste tot la valori mai mici decât cele normale pentru această perioadă. În centru, în nord şi în vest mai vin ploi pe spaţii restrânse, iar, în zonă înaltă de munte, se anunţă ninsori slabe. Tot pe creste, dar şi în ţinuturile sudice, se porneşte vântul.

Luni, temperaturile se menţin scăzute. În centru şi în nord persista înnorările, însă ploi slabe mai apar doar izolat. Vântul are unele intensificări în la altitudini mari, în Carpaţii Orientali, dar şi pe litoral. Dimineaţa, în depresiuni, se lasa ceaţa şi apare bruma.

Marţi, scăpăm de ploi, însă, dimineaţa şi seara, se menţine vremea rece. Vântul agită atmosferă pe creste, iar maximele mai cresc puţin şi se încadrează între 11…19 grade

sursa: digi24

vremea 17 octombrie 2020 romania
vremea 17 octombrie 2020 romania

Stiri Expuse.ro

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *