Tue. Jul 23rd, 2024

Vremea azi 25 august. Instabilitate termică în majoritatea țării, cu caniculă și reprize de ploi abundente

Vremea azi

Vremea azi 25 august pe regiuni

Vremea azi 25 august. Marți, aversele apar în majoritatea zonelor şi mai pot lăsa în urma 50 de litri de apă pe metru pătrat.

În sud-est avem încă o după-amiază călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar maximele pornesc de la 21 de grade în Maramureş şi ating 34 de grade în Muntenia.

În Dobrogea şi Bărăgan avem o zi însorită şi se face din nou foarte cald. Temperaturile urcă până la 33 de grade iar, pe seară şi la noapte e posibil să vină câteva averse.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim tot vreme caldă, cu până la 32 de grade în termometre. Vor fi perioade cu soare, dar şi câteva reprize de ploi abundente.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, este ceață densă dimineaţa şi au fost emise şi coduri galbene în acest sens. Mai târziu, vin alte ploi zgomotoase, ce pot lăsa în urma cantităţi importante de apă, iar temperaturile se opresc pe la 28 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se mai răcoreşte puţin. Pe la amiază, se ating doar 23-24 de grade, temperaturi mai potrivite pentru luna septembrie. Ploile apar şi aici, dar se arata şi soarele din când în când.

În ţinuturile vestice, mai sunt ceva condiţii de ploaie la începutul zilei. Cerul se degajează după prânz, însă temperaturile nu reuşesc să treacă de 26 de grade.

În Transilvania, ziua a început cu ceaţă în unele zone. Mai târziu, creşte instabilitatea şi se face mai răcoare decât luni, în special în depresiuni. Ploile vin în reprize scurte, dar abundente şi pot fi însoţite de grindină şi vijelii.

Aversele aduc un aer mai răcoros şi în zona Olteniei: luni s-au atins 34 de grade, însă, marți, vor fi cel mult 27-28 de grade. O să plouă din când în când şi se mai pot strânge cantităţi importante de apă.

În sudul ţării, vremea rămâne caldă şi marți, iar, în sudul şi centrul Munteniei, avem de suportat şi disconfortul termic. Maximele ajung la 34 de grade, iar ploile apar mai mult în a doua parte a zilei.

Vremea în Capitală

În Bucureşti, marți se face, din nou, foarte cald. La amiază, se ating 34 de grade la umbră şi atmosfera devine sufocantă. Mai târziu, cresc şansele de averse.

Miercuri prindem vreme bună, în ansamblu şi se mai răcoreşte. E posibil să apară câteva reprize de ploi slabe, iar maximele urcă până la 31 de grade.

Joi soarele încălzeşte din nou atmosferă. Vântul mai are unele răbufniri, iar termometrele vor arăta 34 de grade la umbră.

Vineri se menţine vremea însorită şi călduroasă. Cerul rămâne curat şi, la orele prânzului, temperaturile se apropie, din nou, de pragul caniculei.

Vremea la munte

La munte, găsim atmosfera instabilă şi se mai răcoreşte puţin. Apar mai multe reprize de ploaie, însoţite de fenomene electrice, vijelii şi căderi de grindină. Aversele pot lăsa în urmă până la 50 de litri de apă pe metru pătrat.

Miercuri se îndreaptă vremea. Mai apar câţiva nori care e posibil să aducă ploi trecătoare, iar vântul mai are unele răbufniri pe creşte.

Joi se mai încălzeşte, dar, pe seara, sunt şanse să apară câteva ploi de scurtă durată, în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul se intensifică şi va sufla cu viteze de până la 70 de km/h.

Vineri prindem vreme frumoasă. Apar doar câţiva nori de vreme bună, iar, în regimul termic, nu apar schimbări majore.

Vremea pe litoral

Vremea azi 25 august pe litoral, găsim încă o zi însorită; abia la noapte se adună norii şi pot aduce câteva averse. Până atunci, avem condiţii excelente de plajă, 27-28 de grade în aer şi până la 26 de grade în apa mării.

Şi miercuri avem o zi însorită şi caldă, cu multă zăpuşeala după prânz. Miercuri-noapte se-adună norii şi apar ceva condiţii de averse.

Norii persistă şi miercuri dimineaţa. Apoi se înseninează treptat şi temperaturile urcă din nou până la 28 de grade.

Iar joi se încălzeşte foarte tare. O să avem atmosfera însorită; un vânt destul de insistent şi până la 32 de grade prin staţiuni.

Sursa: stirileprotv.ro

Vremea azi 25 august. Instabilitate termică în majoritatea țării, cu caniculă și reprize de ploi abundente
Vremea azi 25 august. Instabilitate termică în majoritatea țării, cu caniculă și reprize de ploi abundente

Stiri Expuse RO

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *