Tue. Oct 1st, 2024

3 tratamente cosmetice profesionale pe care le poți realiza și acasă

Unele dintre tratamentele de înfrumusețare pentru care faci o vizită la salon pot fi realizate și acasă. 

Asta nu înseamnă că nu ar trebui să te lași din când în când pe mâna specialiștilor, dar trebuie să recunoști că este mult mai simplu să nu trebuiască să mai suni pentru programare, să îți alegi singură ingredientele cosmetice și să investești în câteva ustensile pe care le vei folosi pe termen lung.

Iată câteva dintre procedurile cosmetice pentru care nu trebuie să mergi atât de des la salon, pentru că le poți realiza la fel de bine acasă: 

1. Exfolierea pielii

Când auzi de exfoliere chimică te gândești imediat la o procedură complicată, nu? Ei bine, este de ajuns să folosești seara exfolianți AHA sau BHA pentru a îndepărta de la suprafața pielii impuritățile, ceulele moarte și excesul de sebum. Exfolianții BHA (cu acid salicilic) curăță porii în profunzime, ameliorează petele lăsate de acnee și uniformizează culoarea pielii, în timp ce acizii AHA (acid glicolic, acid lactic) îmbunătățesc textura pielii, îi redau tenului luminozitatea și fermitatea și ameliorează ridurile.

Citește însă cu atenție instrucțiunile, pentru că aceste produse se folosesc de obicei doar de câteva ori pe săptămână, iar tratamentul trebuie însoțit de folosirea în timpul zilei a cremelor cu factor de protecție solară.

2. Manichiura cu gel

Nu este obligatoriu să treci pe la salon ca să ai unghii rezistente, care arată perfect timp de câteva săptămâni după realizarea manichiurii. Poți obține aceleași rezultate cu ajutorul unui kit pentru unghii cu gel, care conține tot ce vei găsi și pe masa manichiuristei: șablon cu modele pentru unghii, lacuri de unghii permanente, toate tipurile de gel necesare (gel de construcție, gel de finisare etc.), pensule, pile și, bineînțeles, o lampă cu tuburi UV.

3. Îndreptarea părului cu keratină

Dacă până acum mergeai la salon pentru îndreptarea părului cu keratină – metodă care redă strălucirea părului și cumințește firele rebele, dar care poate și deteriora părul, în timp –  trebuie să știi că folosirea acasă a uleiului de cocos este cea mai bună alternativă. 

Nu trebuie să folosești placa, ci doar să aplici pe păr o mască cu ulei de cocos încălzit, pe care o poți menține timp de câteva ore. Uleiul de cocos hrănește și hidratează intens părul, dar îl și îndreaptă ușor, făcându-l mai ușor de pieptănat.


Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *